GOOGLEOVI “STREET VIEW” AUTOMOBILI PONOVO NA HRVATSKIM ULICAMA

GOOGLEOVI “STREET VIEW” AUTOMOBILI PONOVO NA HRVATSKIM ULICAMA

Po cijeloj Hrvatskoj od 31. srpnja ove godine Googleovi će automobilima označeni sa “street view” ponovo voziti ulicama zbog osvježavanja informacija na Google Mapsu o cestama kojima se povezuju hrvatski gradovi i mjesta, a sve će trajati oko dva mjeseca, najavili su iz Googlea.

Street View” je popularna usluga na Google Maps-u, koja je trenutno dostupna u više od 85 zemalja svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike, a pomoću te usluge korisnici mogu u virtualnom formatu 360° vidjeti različite ulice, kulturnu i nacionalnu baštinu, kao i oznake za bolnice, turističke, trgovačke, sportske i druge objekte.

Google će i ovom prilikom, kao i prije, učiniti sve za zaštitu privatnosti osoba i imovine. Prije objave na “street view-u” podaci i prikupljene fotografije prolaze obradu posebnom tehnologijom kojom se ljudima zamagljuju lica, a vozilima registarske pločice, što onemogućuje njihovu identifikaciju, poručuju tim povodom iz Googlea.

Podsjećaju da “street view” ima i opciju dodatnog uklanjanja označenih fotografija, a koje korisnici mogu prijaviti pritiskom na gumb “prijavi problem” u donjem desnom kutu bilo koje fotografije.

Hrvatsku je Google uvrstio u “street view” uslugu na Google Mapsu 2012., a nakon što je točno prije sedam godina ili u srpnju 2011., počeo prvi i zadnji puta do sada automobilima, tada i specijalnim biciklima, voziti po Hrvatskoj, mapirajući ulice i drugo po Hrvatskoj za potrebe te usluge, koju koriste milijuni ljudi diljem svijeta u nepoznatim, ali i mjestima i gradovima za pronalaženje lokacije nekog hotela, restorana ili drugog objekata.

Osim pozicioniranja ulica i cesti usluga nudi i visoko kvalitetne fotografije koje korisniku, dok ih gleda, daje osjećaj ‘kao da je tamo’.

Podijeli na FB