Državno prvenstvo frizera HOK-a 8. studenoga

Državno prvenstvo frizera HOK-a 8. studenoga

Državno prvenstvo frizera Hrvatske obrtničke komore (HOK), održat će se 8. studenoga u Zagrebu (Velika dvorana Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49/I), u organizaciji Ceha frizera i kozmetičara HOK-a.

Ovisno o plasmanu, svi natjecatelji imat će mogućnost postati dio Internacionalnog tima Ceha te na taj način nastupati na međunarodnim natjecanjima u organizaciji OMC-a (ORGANISATION MONDIALE COIFFURE), Europskim prvenstvima, Svjetskom individualnom i ekipnom prvenstvu.

OMC je najveća svjetska organizacija koja promovira ljepotu, s više od 60 zemlja članica i gotovo 1,000,000 salona. Cilj OMC-a je promovirati edukacijske i natjecateljske programe za kosu, nokte i estetiku. Ceh frizera i kozmetičara HOK-a od 2010. godine član je Svjetske frizerske organizacije te može samostalno nastupati na svim natjecanjima u njihovoj organizaciji.

„Kontinuirano održavanje ovakvih natjecanja iznimno je važno za frizersku struku, upravo zbog pronalaženja kvalitetnih natjecatelja za sudjelovanje na budućim međunarodnim prvenstvima“, istaknuo je predsjednik Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Ivica Zanetti na 1. sjednici Organizacijskog odbora Državnog prvenstva frizera.

Natjecanje će se održati u 11 kategorija seniorskih i juniorskih uzrasta (juniori do 23. godine života). Žene će se natjecati u sljedećim kategorijama:

Fashion (kombinirano Day style/Evening style),
Vjenčana frizura,
Progressive cut i
Fantasy hair.

Muškarci će svoje umijeće moći pokazati u kategorijama:

Full fashion look/Progressive cut kombinirano i
Fashion trendy.

Kategorije u kojima vještine pokazuju juniorke su:

Vjenčana frizura i
Fashion (kombinirano Evening style/ Progressive cut).

Muški juniori natjecat će se u kombiniranoj kategoriji:

Fashion trend/Progressive cut.

Kozmetičari mogu nastupiti u slijedećim kategorijama:

Bridal make-up,
Fantasy nails i
Body painting.

Cjelokupna organizacija državnog prvenstva (propozicije, kategorije, pravila i dr.) u skladu je s propisima Svjetske frizerske organizacije OMC-a. Natjecanja će ocjenjivati međunarodni žiri sastavljen od sudaca iz Hrvatske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Zainteresirani natjecatelji prijavljuju se direktno na državno natjecanje, bez obzira jesu li prije nastupali na natjecanjima i bez obveze prolaženja prednatjecanja, uz uvjet da su državljani Republike Hrvatske.

Kotizacije koje se uplaćuju na žiro račun HOK-a iznose 100-150 kuna za seniore (ovisno o kategoriji) i 50 kuna za juniore. Ograničenja broja prijavljenih za pojedine kategorije nema, uz napomenu da Organizacijski odbor zadržava pravo otkazivanja natjecanja u kategorijama za koje neće biti iskazan dovoljan interes. Prijave traju do 1. listopada 2015. godine.

Detaljnije informacije o načinu prijave i uplati kotizacije bit će objavljene naknadno. Info: cehovi@hok.hr

Podijeli na FB