„Dobro je biti obrtnik“ – informativni kalkulator

„Dobro je biti obrtnik“ – informativni kalkulator

Zbog učestalih upita Savjetodavnoj službi HOK-a vezanih za prijelaz na paušalno oporezivanje dohotka, Hrvatska obrtnička komora pripremila je informativni kalkulator koji vam može pomoći da sami izračunate što je za vas povoljnija opcija.

Kalkulator DOBRO JE BITI OBRTNIK! predstavljen je i na besplatnim seminarima koji su održani u organizaciji Hrvatske obrtničke komore tijekom prosinaca 2017. godine u Splitu, Rijeci, Osijeku, Varaždinu i Zagrebu.

Seminari su održani na temu „Priprema za završni obračun i zakonske novosti do 01.01.2018.“. Interes za seminare bio je velik, a više od 500 obrtnika koji su sudjelovali na njima dobilo je odgovore na brojna pitanja iz svakodnevnog poslovanja, poput:

Znate li primijeniti sve porezne olakšice za 2017. godinu?
Znate li da jedino obrtnici imaju pravo na dodatne olakšice za novozaposlene? Čak do 100%!
Kako legalno plaćati manje poreza u 2018. godini?
Što je novo od zakonskih propisa od 01.01.2018.?
Izlazak/ulazak u sustav PDV-a
Dohodaši – dobitaši
Novi obrazac DOH
Što trebam znati ja, a što moj knjigovođa?
Obrasci potrebni za izradu godišnjeg obračuna nalaze se na https://www.hok.hr/gospodarstvo/digitalno_poslovanje_obrtnika.

I tijekom 2018. godine Hrvatska obrtnička komora organizirat će brojne edukacije za svoje članove. Najave edukacija kao i ostalih događanja možete pronaći na web stranici www.hok.hr.

Kalkulator DOBRO JE BITI OBRTNIK! preuzmite ovdje:kalkulator DOBRO JE BITI OBRTNIK!

Podijeli na FB