Đir po Zagrebu

Đir po Zagrebu

Zagrebačkim ulicama ovo je ljeto u điru – ĐIR po Zagrebu. Projekt dvoje mladih entuzijasta iznjedrio je osvježenje u ljetnoj ponudi naše metropole.

– Glavni cilj projekta je pridonijeti zabavnoj ponudi grada Zagreba tijekom ljeta. Poanta je povezati lokalne stanovnike s turistima i omogućiti im nezaboravne provode kako bi im posjet glavnom gradu Hrvatske ostao u pamćenju. Osim turista, htjeli bismo i svim Zagrepčankama i Zagrepčanima pružiti zabavni noćni život tijekom ljetnih mjeseci – objasnila je voditeljica projekta Martina Kozić.

Oni koji požele upoznati Zagreb i sve njegove čari, osjećat će se kao da ih prijatelj vodi kroz grad.

– Svaki dan bit će određen neki checkpoint, odnosno mjesto nalaska. Skupina animatora provest će turiste kroz grad i pokazati im urbane dijelove te neka skrivena mjesta za koja ne bi znali bez naše pomoći. Važno je spomenuti da to neće biti klasična turistička tura, već će se turisti osjećati kao u društvu prijatelja, što je i poanta projekta – opisala nam je Martina kako bi trebao izgledati jedan dan ‘điranja’.

Zagreb onakav kakav jest, s navikama lokalnog stanovništva, kultna ili skrivena mjesta za koja znaju samo upućeni stanovnici. Takav će glavni grad ovi mladi angažirani ljudi pokazati turistima i nadamo se, ostaviti im ga u dugom i lijepom sjećanju.

Projekt kreće 4. srpnja i trajat će sve do 19. rujna.

Podijeli na FB