Dani hrvatskog turizma 2015. u Poreču Dani hrvatskog turizma, tradicionalni skup turističkih djelatnika ove će se godine 13. i 14. listopada održati u Poreču.

Dani hrvatskog turizma 2015. u Poreču Dani hrvatskog turizma, tradicionalni skup turističkih djelatnika ove će se godine 13. i 14. listopada održati u Poreču.

Radni dio programa DHT-a odvijat će se u hotelu Laguna Parentium u Zelenoj Laguni te u Isabella Resortu na otoku Sv. Nikola, dok je dodjela nagrada predviđena u sportskoj dvorani Žatika, javlja Ministarstvo turizma.

Na dvodnevnom skupu analizirat će se turistička sezona 2015. te najaviti glavne aktivnosti za pripremu turističke 2016. godine. Također, po prvi puta javnosti će se predstaviti pripremljeni akcijski planovi za razvoj posebnih oblika turizma, pripremljeni temeljem Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020.godine, a u fokusu će biti i aktualna tema „sharing economy“.

Na tradicionalnom susretu turističkih djelatnika, koji okuplja više od tisuću sudionika, i ove će godine biti održana dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima i to po novom modelu.

Postojeća kategorija nagrada koje se dodjeljuju poslovnom sektoru, Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, a koje dodjeljuje Hrvatska gospodarska komora, od ove je godine proširena. Uz već postojeće, za hotele, kampove i marine, od ove su godine uvedene i nagrade za DMC (engl. Destination Management Company), hostele, obiteljski smještaj, charter kompaniju, restorane te seoska domaćinstva.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska gospodarska komore i Hrvatska turistička zajednica.

Podijeli na FB