Cvjetna rapsodija u Splitu – Državno prvenstvo cvjećara HOK-a 2019.

Cvjetna rapsodija u Splitu – Državno prvenstvo cvjećara HOK-a 2019.

Natjecanje će se održati 2. svibnja u Splitu, a na njemu će biti izabran hrvatski predstavnik za Europsko prvenstvo cvjećara 2020. u Poljskoj

Prvenstvo se održava u Dioklecijanovim podrumima, a posjetiteljima je omogućeno praćenje radnog dijela natjecanja, pa će tako imati priliku vidjeti cijeli proces stvaranja cvjetnih aranžmana.

Sudionici se natječu u pet tematskih kategorija – od izrade vjenčanog buketa, slobodnog stručka, stola za dvoje, osobne prezentacije do teme iznenađenja. Sveukupni pobjednik je onaj natjecatelj koji ima najviše osvojenih bodova u svim kategorijama. Stručni ocjenjivački sud čine tri člana koji su europski suci s licencom FLORINT-a.

Organizator ovogodišnjeg natjecanja je Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore, domaćin i suorganizatori su Udruženje obrtnika Split i Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije.

Svi radovi bit će izloženi na tradicionalnom 44. Prazniku cvijeća „Cvitni trudi“, od 3. do 5. svibnja, kojeg organizira Udruženje obrtnika Split.

 

Pozivaju se svi zainteresirani da posjete ovo atraktivno natjecanje u prekrasnim Dioklecijanovim podrumima te vide kako se cvijeće u rukama hrvatskih obrtnika pretvara u umjetnost.

 

PROGRAM DRŽAVNOG PRVENSTVA CVJEĆARA HOK-a, Split (Dioklecijanovi podrumi), 2. svibnja 2019.

08:30 – 10:30  OSOBNA PREZENTACIJA, FANTAZIJA

11:00 – 12:00 IZRADA VJENČANOG BUKETA

12:15 – 12:45 IZRADA SLOBODNOG STRUČKA

13:15 – 14:15 IZRADA STOLA ZA DVOJE

14:30 – 15:15 IZNENAĐENJE

19:00 SVEČANO PROGLAŠENJE POBJEDNIKA

Podijeli na FB