46. Praznik cvijeća – “Flowers & fashion” – informacija i prijave

46. Praznik cvijeća – “Flowers & fashion” – informacija i prijave

Udruženje obrtnika Split nastavlja sa organizacijom Praznika cvijeća, koji se ovoga puta održava 46. put po redu pod geslom „Flowers & fashion“.

Napravljen je projekt od strane diplomiranog inžinjera agronomije i hortikulture te predsjednika Florinta Simona Ogrizeka, kojeg nema potrebe posebno predstavljati i govoriti o njegovoj izvrsnosti kako florista tako i mentora.

Zamišljeno je da čitava prezentacija Praznika cvijeća bude zajednički timski rad florista na temu velike forme te filigranskog rada te ove godine manifestaciju podižemo na veću razinu jer se uključuju i druge struke poput dizajnera, stilista i frizera, što je upravo nadogradnja na sve već do sada napravljeno u prijašnjim projektima.

Priča izložbe za ovu godinu je predviđena u smislu uređenja prostorija sa izborom cvijeća i drugih materijala, koji će opet reflektirati Mediteran, prirodu Dalmacije, floru i povijest Dalmacije u modernom izdanju, povijesne činjenice, arhitekturne aspekte pod naslovom FLOWERS & FASHION, u suradnji sa najboljim hrvatskim floristima i mnogim stranim dizajnerima cvijeća.

Izložba cvijeća ove godine prezentirati će aktualnu modu te će među ostalome u centralnoj prostoriji biti postavljena modna pista (bina) na kojoj će biti izložene lutke obučene u cvjetne modne haljine. Kako bismo što više povezali modu i cvijeće, ali i obrtništvo u cjelini, planira se održati i pravu modu reviju u večernjim satima kroz cijeli tjedan (najmanje dvije večeri) na kojoj bi svoje kreacije prikazali modni dizajneri obrtnici iz Splitsko-dalmatinske županije.

Također, ponovno se planira održavanje Foruma sekcije cvjećara Hrvatske obrtničke komore.

Na dan otvaranja izložbe u ranim jutarnjim satima održat će se prezentacija za sve zainteresirane kolege cvjećare. Moderator prezentacije biti će upravo Simon Ogrizek, a prezentaciju će držati zajednički Ivan Berg, Alex Segura Arana te Ferenc Kruzslicz. Tema radionice će biti Uskrs na Mediteranu.

Svi oni koji budu sudjelovali na radnom dijelu edukacije čiji praktični dio traje od 18. – 19. ožujka 2023., dobiti će:

  • pravo besplatnog sudjelovanja na prezentaciji koja je 20. ožujka 2023.
  • certifikat za uspješno završenu radionicu

Program radionice:

  • 18. – 19. ožujka 2023.: cvjetno uređivanje prostorija/ radni dio edukacije
  • 20. ožujka 2023.:
  • 09:00 – Uskrsna radionica „Uskrs na Mediteranu“/ prezentacija
  • 19:00 – otvaranje Praznika cvijeća

Prijave putem maila molimo poslati do 1. ožujka 2023. kako bismo na vrijeme mogli iste razmotriti s obzirom da je interes jako velik. Za one koji se prijave za aktivno sudjelovanje, predviđen je smještaj s doručkom za 3 noćenja za period od 17. – 20. ožujka 2023. godine te će biti osiguran ručak/obrok za vrijeme rada.

 

Organizator uživa pravo promjene uvjeta sudjelovanja i ograničenja broja sudionika.

Podijeli na FB