3. Konferencija o energetskoj učinkovitosti „Suradnjom do rješenja“ i 2. Susret graditelja

Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska udruga krovopokrivača organiziraju 3. Konferenciju o energetskoj učinkovitosti pod sloganom „Suradnjom do rješenja“, te ujedno i 2. Susret graditelja koji će se održati 21. i 22. travnja 2016. u Varaždinskim toplicama (Hotel Minerva).

Susret graditelja značajan je skup koji tradicionalno okuplja velik broj obrtnika, ali i svih ostalih dionika u obavljanju graditeljske djelatnosti. Za sve male i srednje gospodarske subjekte koji se bave graditeljskom djelatnošću ovo je prilika za stjecanje novih znanja, međusobnu razmjenu iskustva i aktivnu suradnju s predstavnicima relevantnih institucija.

Na ovogodišnjem susretu graditelja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske udruge krovopokrivača, kroz izlaganja i raspravu razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje graditeljske djelatnosti s naglaskom na:

• Klimatske promjene koje utječu na promjene pristupu građenja
• Zakonski okvir obavljanja djelanosti graditeljstva
• PDV na građevinske radove u obnovi zgrada
• Projekti energetske učinkovitosti
• Ključne razlike između otvorenih i zatvorenih difuzijskih sustava – krovovi i fasade
• Stručna predavanja sponzora
Kroz panel raspravu i razgovor s uvaženim predstavnicima državnih institucija, predstavnicima poslovne zajednice i ključnim dionicima u ovoj djelatnosti, planiramo se osvrnuti na teme i problematiku koja je od posebnog značaja za graditelje i za koju se još uvijek traže adekvatna rješenja, a prvenstveno tu mislimo na: perspektivu građevinarstva s obzirom na trenutno stanje, Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, inspekcijski nadzor, provedba zakonske regulative, energetska učinkovitost, te prostor za nove poslove u graditeljstvu.

Tijekom panel rasprave, prisutni će imati mogućnost postaviti pitanja, ukazati na problematiku iz konteksta svakodnevnog poslovanja i ponuditi rješenja za pojedine probleme u ovoj djelatnosti.

Podijeli na FB